Sunday, May 25, 2014

TAVASZI FINOMSÁG, GOMBÁVAL TÖLTÖTT TŐK



Hozzávalók

1 zsenge tök
5o dkg izletes csiperke
1 nagy csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
sült csirke füszer
kb ½ dl.portói vagy vörösbor
kb 1 dl. főzőtejszin
1 db piros szinű paprika felapritva
bors
kevés vaj
pertrezselyem
kakukkfű
kapor



A tököt a héjától megtisztitom két végét kb egyújjnyi vastagságban levágom, és a tők belsejét kiskanállal kikaparom. A gombát megmosom, földes alját eltávolitom és felapritom.
Az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom és kevés olajon megpárolom, hozzáadom a felapritott gombát,paprikát fokhagymát, sózom, borsozom,megszórom kakukkfűvel majd hozzá öntöm a bort, a tejszint, a petrezselyemet és megpárolom, addig amíg a nedvesség  nagyja  elpárolog belőle.


A kivájt tőköt belül csirkefűszerrel beszóróm és a gombás töltelékkel megtöltöm, sütőedénybe helyezem és a két végére visszahelyezem a levágott végeket.
Vajdarabokat teszek a tetéjére és sütőbe teszem és kb 20 percig sütöm, alufóliával lefedve. Végül az alufóliát leveszem megszórom vágott kaporral és pár percig visszatolom a sütőbe.
Tálaláskor reszelt füstölt sajttal megszórom.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...