Hozzávalók
1 zsenge tök
5o dkg izletes
csiperke
1 nagy csomag
újhagyma
2 gerezd fokhagyma
sült csirke füszer
kb ½
dl.portói vagy vörösbor
kb 1 dl. főzőtejszin
1 db piros szinű
paprika felapritva
bors
só
kevés vaj
pertrezselyem
kakukkfű
kapor
A tököt a héjától
megtisztitom két végét kb egyújjnyi vastagságban levágom, és
a tők belsejét kiskanállal kikaparom. A gombát megmosom, földes
alját eltávolitom és felapritom.
Az apróra vágott
újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom és kevés olajon
megpárolom, hozzáadom a felapritott gombát,paprikát fokhagymát,
sózom, borsozom,megszórom kakukkfűvel majd hozzá öntöm a bort,
a tejszint, a petrezselyemet és megpárolom, addig amíg a nedvesség nagyja elpárolog belőle.
A kivájt tőköt
belül csirkefűszerrel beszóróm és a gombás töltelékkel
megtöltöm, sütőedénybe helyezem és a két végére
visszahelyezem a levágott végeket.
Vajdarabokat teszek
a tetéjére és sütőbe teszem és kb 20
percig sütöm, alufóliával lefedve.
Végül az
alufóliát leveszem megszórom vágott kaporral és pár percig
visszatolom a sütőbe.
Tálaláskor reszelt
füstölt sajttal megszórom.
No comments:
Post a Comment