Wednesday, August 20, 2014

CUKKINI KORONGOK, SÜTŐBEN SÜTVE


A fokhagymás, szezámmagos  cukkini korongok elkésztése egyszerű, és  olcsó. A ropogós korongok sütőben sütése pedig kényelmes és olajszag mentes. Fantáziánk szerinti  kisérővel tálalható, én majonézt és vegyes zöldsalátát választottam mellé.



Hozzávalók

5 db zsenge cukkini
2 gerezd fokhagyma

bors
chilipehely
2 tojás
zsemlemorzsa
liszt
oliva olaj
2 kávéskanál szezámmag



A cukknit meghámozzuk, és besózzuk, megszórjuk borssal, chilipehellyel, és jól elkeverjük.
Felverünk két tojást egy mélytányérban , egy másik  tálba lisztet teszünk, a harmadikba belenyomjuk
a két gerezd összepréselt fokhagymát, a két kávéskanál szezámmagot, majd  a zsemlemorzsával egyenletesen  elkeverjük.
A cukkini korongokat a szokott módon panirozzuk, majd  egy tepsiben, olajozott sütőpapirra helyezzük, a korongok tetejét pedig befújjuk olajjal.
Kb. 3o percig sütjük, félidőben megforditjuk Csak frissen jó.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...