Friday, August 15, 2014

A MAHARADZSA CSIRKÉJE

A Maharadzsa csirkéjének nemcsak a neve egzotikus, hanem maga az étel is. Nem tudom melyik indiai maharadzsa kóstolta, kedvelte, de az  biztos méltó a nevéhez, mert egyszerűen nagyon finom, bár a recept az eredetihez képest leegyszerűsitett.



Hozzávalók

2 kisebb csirkemell
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
4 evőkanál joghurt
kb. 1 dl kókusztej
3 újhagyma
2 kávéskanál vaj
1 evőkanál mazsola
1- 1 kanál tisztitott kesudió, pisztcia, vágott mandula
2 kávéskanál curry
1 kávéskanál chilipehely
gyömbér
fahéj




A hús apró darabokra vágjuk és serpenyőben a két evőkanálnyi jól felmelegitett olajra dobjuk
Hozzáadjuk a megtisztitott, megreszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymát és jól átfogatjuk vele.
Kb 1- 2 perc után belekeverjük még a chilit, a curryt és a fahéjat, majd 2 dl húslevest vagy vizet, és felforraljuk.
A joghurtot a kókusztejjel jól elkeverjük és a húsra öntjük. Kb. 45 percig pároljuk
Egy másik serpenyőben egy kávéskanál vajon, nagyon vigyázva megpiritjuk a magvakat, közben hozzáadjuk a másik kanál vajat és az összevágott újhagymadarabokat.
Tálalás előtt a csirkét meghintjük a magvak és az újhagyma keverékével.
Én barna rizzst készitettem hozzá.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...