Hozzávalók
2 kisebb csirkemell
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
4 evőkanál joghurt
kb. 1 dl kókusztej
3 újhagyma
2 kávéskanál vaj
1 evőkanál mazsola
1-
1 kanál tisztitott kesudió,
pisztcia, vágott mandula
2 kávéskanál
curry
1 kávéskanál
chilipehely
só
gyömbér
A hús apró
darabokra vágjuk és serpenyőben a két evőkanálnyi jól
felmelegitett olajra dobjuk
Hozzáadjuk a
megtisztitott, megreszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymát és
jól átfogatjuk vele.
Kb 1-
2 perc után belekeverjük még a chilit, a curryt és a fahéjat,
majd 2 dl húslevest
vagy vizet, és felforraljuk.
A joghurtot a
kókusztejjel jól elkeverjük és a húsra öntjük. Kb. 45 percig
pároljuk
Egy másik
serpenyőben egy kávéskanál vajon, nagyon vigyázva megpiritjuk
a magvakat, közben hozzáadjuk a másik kanál vajat és az
összevágott újhagymadarabokat.
Tálalás előtt a
csirkét meghintjük a magvak és az újhagyma keverékével.
Én barna rizzst
készitettem hozzá.
No comments:
Post a Comment