Wednesday, June 25, 2014

PARADICSOMOS SPAGETTI, SPAGHETTI AL POMODORO

Friss paradicsomból készült, egyszerü, és nagyon finom.



Hozzávalók:
1 csomag spagetti
1 közepes hagyma
olívaolaj
csipetnyi chilipehely
4 gerezd fokhagyma átnyomva
1 kg  hámozott friss paradicsom
 oregánó
 3 szál friss bazsalikom
2 evőkanál vaj

parmezán





Elkészítés:
Az olívaolajat egy lábasba teszem, rádobom a felkockázott hagymát és üvegesre párolom, majd beleöntöm 
a héjától, csumájától megtisztitott, felkockázott paradicsomot, a levével együtt.( Ha a paradicsom kemény, előtte daráljuk le ) Sózom ízlés szerint, majd fedő nélkül főzöm, amíg besűrűsödik. Az átnyomott fokhagymát félúton teszem bele hogy megmaradjon a markáns íze. Egy csipet oregánót, chilipelyhet  és friss bazsalikomlevelet adok hozzá a végén. (Kb. 15 perc alatt elfő a felesleges lé. ) A szószt ráteszem a közben kifőzött spagettire és beleteszem a vajat majd  elkeverem, hogy a zsiradék bevonja a tésztaszálakat. Meghintem parmezánnal, és azonnal tálalom.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...