A nyári nagy melegben,
csak pár hozzávalóval , és nem sok időráforditással is
varázsolhatunk asztalunkra egy finom, könnyű ebédet, vacsorát.
Cukkinivel főzni igazi
kihivás, semleges ize ezernyi variációt rejteget, ezen kívül
még finom és olcsó.
Hozzávalók 2
személyre
2 db cukkini
kb. 1o dkg
rókagomba, de lehet másféle is
mogyoróhagyma,
újhagyma
Maccheroni
( 5o dkg Barilla)
ez rövidre vágott makaróni, amiból elég
a fele vagyis 25 dgk.
vagy
tetszés
szerinti tészta
olaj, kevés vaj
só és örölt bors
A hagymákat
összevágjuk apróra és kevés olajon üvegesre pároljuk
A cukkiniket
lereszeljük uborkagyalun, a gombát megmossuk és felszeleteljük.
A rókagombát
ráhelyezzük a kész hagymára és fedő alatt puhára pároljuk.
A rókagomba elég
kemény húsú, így a párolás után sem lesz nagyon puha, viszont
az igazán
zamatos ize kárpotól
a keménységéért.
Ezután a reszelt
cukkinit bele tesszük a serpenyőbea hagymára és a gombára, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kifőzzük
a megpárolt zöldségekre öntjük, kis vajjal elkeverjük, végül
jófajta reszelt sajttal megszórjuk
No comments:
Post a Comment