Saturday, August 8, 2015

CUKKINIS, RÓKAGOMBÁS MAKARÓNI


A nyári nagy melegben, csak pár hozzávalóval , és nem sok időráforditással is varázsolhatunk asztalunkra egy finom, könnyű ebédet, vacsorát.
Cukkinivel főzni igazi kihivás, semleges ize ezernyi variációt rejteget, ezen kívül még finom és olcsó.


Hozzávalók 2 személyre
2 db cukkini
kb. 1o dkg rókagomba, de lehet másféle is
mogyoróhagyma, újhagyma
Maccheroni ( 5o dkg Barilla) ez rövidre vágott makaróni, amiból elég a fele vagyis 25 dgk.
vagy
tetszés szerinti tészta
olaj, kevés vaj
só és örölt bors


A hagymákat összevágjuk apróra és kevés olajon üvegesre pároljuk
A cukkiniket lereszeljük uborkagyalun, a gombát megmossuk és felszeleteljük.
A rókagombát ráhelyezzük a kész hagymára és fedő alatt puhára pároljuk.
A rókagomba elég kemény húsú, így a párolás után sem lesz nagyon puha, viszont az igazán
zamatos ize kárpotól a keménységéért.
Ezután a reszelt cukkinit bele tesszük a serpenyőbea hagymára és a gombára, sózzuk, borsozzuk.

A tésztát kifőzzük a megpárolt zöldségekre öntjük, kis vajjal elkeverjük, végül jófajta reszelt sajttal megszórjuk

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...