Hozzávalók:
10 dkg vaj
2 db tojás
25 dkg cukor
2 dl tej
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
vaniliás cukor
reszelt citromhéj
1 kg kimagozott friss meggy vagy befőtt
1 kg kimagozott friss meggy vagy befőtt
Elkészítés:
Keverőtgéppel a vajat, a cukrot és a tojásokat habosra kavarjuk. Beleöntjük a tejet, a lisztet, a sütőport,cukrokat a jól megmosott citrom resyelt héját és pár perc alatt géppel simára, fényessé, levegőssé dolgozzuk.
Sütőpapiros , közepes méretű ,tepsibe öntjük, rászórjuk a lisztbe beforgatott, már előzöleg lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk mandulaforgáccsal és előmelegitett sütőben, közepes hőfokon, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakarjuk, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
No comments:
Post a Comment