Sunday, August 9, 2015

MEGGYES PITE MANDULÁVAL



A friss meggyes sütemények nagyon finomak. Ami egyedivé teszi őket, az hogy az édes és a fanyar izek pompás találkozót adnak egy-egy meggyel készült sütiben. Amig lehet használjuk ki, hogy ezt a finom gyümölcsöt frissen  tudjuk  az édességünkhöz  felhasználni.



Hozzávalók:

10 dkg vaj
2 db tojás
25 dkg cukor
2 dl tej
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor 
vaniliás cukor
reszelt citromhéj
1 kg kimagozott friss meggy vagy befőtt 


Elkészítés:

Keverőtgéppel a vajat, a cukrot és a tojásokat habosra kavarjuk. Beleöntjük a tejet, a lisztet, a sütőport,cukrokat a jól megmosott citrom resyelt héját és pár perc alatt géppel simára, fényessé, levegőssé dolgozzuk.
Sütőpapiros , közepes méretű ,tepsibe öntjük, rászórjuk a lisztbe beforgatott, már előzöleg lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk mandulaforgáccsal és előmelegitett sütőben, közepes hőfokon, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakarjuk, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...