Saturday, September 26, 2015

INDIAI CSIRKEMELL KESUDIÓS FÜSZERES JOGHURTBAN

Hétvégére választottam ezt a nagyon finom indiai ételt. A hideg idő beköszöntével kifejezetten jól esett a füszeresebb, de nagyon könnyü, zamatos napsárga  szószban párolt csirkemell.
Elkészitése nem vett sok időt el a hétvégénkből, így a máskor elkészithető ételek csoportjába került.





Hozzávalók:
1 csirkemell kis kockákra vágva
2 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
3 dkg kesudió
1 teáskanál garam masala
száritott chili, izlés szerint
1 evőkanál citromlé
1/ 4 teáskanál turmeric
izlés szerint só
kb. 2,5 dl yoghurt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál viz
összevágott coriander levél


A csirkemellről eltávolitom a hártyákat, a zsirmaradékokat t és kisebb kockákra vágom.
A 2 evőkanál olajon fehéredésig párolom erős lángon keverés közben, aztán lassú hőnél még 5 percig sütöm.
Az apritógépben összevágom a hagymát és a fokhagymát, hozzáadom a paradicsompürét, a kesúdiót, sót , citromlét, chilit, garam masalát, turmericet és egyenletesre keverem, majd hozzáadom a yoghurtot is és elkeverem vele.

A kesúdiós szószt a húsra öntöm, hozzáteszem a 2 evőkanál vizet és kevergetés mellett, addig párolom, míg a viz elpárolog belőle. Párolt rizs,  összevágott friss koriander levél és kész a finom ebéd.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...