Ha fúj kint a szél, és ráadásul még a az eső is esik, egy bögre forró ital mellé jó választás egy szelet finom kuglóf. Az érzésem,volt, hogy nem sok időt fog eltölteni a tányéron a kivül ropogós, belül omós kuglóf. Igy is lett még langyosan majdnem elfogyott az egész.
Ami szükséges hozzá:
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg darált dió
15 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1,2 dl tejföl
12,5 dkg margarin olvasztva
15 dkg meggybefőtt
1 naracs reszelt héja ( jól lemosva )
csipetnyi só
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt naracshéjjal
A sütőport, a csipetnyi sóval elkeverjük a lisztben, majd a tejfőllel, és az olvasztott, de már kihűtött margarinnal együtt a cukros tkeverékhez adjuk, majd beleforgatjuk a darált diót és a a lecsöpögtetett meggyet, és a három tojás keményre vert habját.
Egy közepes kuglóf formát margarinnal kikenjük, liszttel behintjük, a kevert tésztát belesimitjuk a formába.
Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a tészta, akkor elkészült.
A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg darált dió
15 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1,2 dl tejföl
12,5 dkg margarin olvasztva
15 dkg meggybefőtt
1 naracs reszelt héja ( jól lemosva )
csipetnyi só
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt naracshéjjal
A sütőport, a csipetnyi sóval elkeverjük a lisztben, majd a tejfőllel, és az olvasztott, de már kihűtött margarinnal együtt a cukros tkeverékhez adjuk, majd beleforgatjuk a darált diót és a a lecsöpögtetett meggyet, és a három tojás keményre vert habját.
Egy közepes kuglóf formát margarinnal kikenjük, liszttel behintjük, a kevert tésztát belesimitjuk a formába.
Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a tészta, akkor elkészült.
A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
No comments:
Post a Comment