Sunday, June 12, 2016

BODZASZÖRP A FAGYASZTÓBA


A bodzaszörp nagyon finom, illatos. Télen öröm meginni egy pohár zamatos gyümölcsszörpöt. Csak az a fránya sok cukor ne lenne benne.
A következő recepttel kiváltható a nagy mennyiségű cukor,ami egyébként nemcsak izesiti, hanem tartósitja is, és igy büntetlenül ihatjuk kedvencünket a bodzaszörpöt.


Hozzávalók
3 liter felforralt és kihűtött vízbe áztassunk be kb 25 db bodza virágot, és izlés szerinti cukorpótlót ( nyirfacukrot vagy eritrit-et) 24 órára. Néha keverjük meg. A bodzavirág zöld szárát vágjuk le és nem szükséges lemosni, mert úgyis átszürjük.


Másnap szedjük ki a virágfejeket,  és sűrű szűrön szűrjük át a levet. Keverjünk hozzá 3 citrom levét.
Ezzel kész is vagyunk. Töltsük kis tölcsérrel az egészet jégkockakészítő zacskókba és irány a mélyhűtő.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...