Wednesday, June 1, 2016

KUCSMAGOMBA KAKUKKFŰVEL ÉS ZAMATOS TURBOLYÁVAL

A zamatos turbolyát nagyanyáink szivesen használták, de valamiért kicsit a feledésbe ment. Fedezzük fel újra
a meditterán és a régi magyar  konyha izletes füszerét.







Hozzávalók:

3 ek olívaolaj vagy vaj

30 dkg ízletes kucsmagomba (ha ez nincs más erdei bevizsgált gomba )



1 gerezd fokhagyma, kissé szétnyomva

1 ág friss kakukkfű

1 teáskanál száritott turbolya

Száraz sherry izlés szerint vagy kb. 1,5 dl száraz fehérbor

1 kávéskanál balzsamecet

1,5 dl húsalaplé

2 ek tejföl

2 ek apróra vágott petrezselyem



A gombát alaposan megtisztítjuk, és kb 3 cm-es darabokra vágjuk.
Az olajat vagy vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk a gombát a kakukkfűvet, a turbolyát és a fokhagymával együtt, megpirítjuk. Hozzáöntjük a sherryt vagy a bort, és a húsleves alapot majd tovább pároljuk. Hozzáadjuk az ecetet is, és evvel is rövid ideig forraljuk. A párolás össz ideje 2o perc legyen,
Eltávolítjuk a fokhagymát és a kakukkfű ágacskát, belekeverjük a tejfölt , végül a petrezselymet. Megszórjuk reszelt sajttal, és forrón kagylótésztával  tálaljuk.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...