Sunday, May 22, 2016

SŰTŐBEN SÜLT VEGAFASIRT, PETREZSELYMES ÚJBURGONYÁVAL



Bár nem vagyok vegetáriánius, és a húst is megeszem, azért zömében
húsmentes ételeket választunk.
A húsmentesség persze nem megy az ételek rovására, sőt a zöldfélékből elkészitett ételeknek csak a fantázia szab határt.
A most elkészitett padlizsánfasirt szerintem felveszi a versenyt a hússal készültekkel.


Hozzávalók

2 padlizsán
egy kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa ( valódi zsemléből )
örőlt pirospaprika, bors
só,
kis olaj
szójás fasirtpornak kb. fele ( 156 g csomagolású )
1 tojás
2 kávéskanál light majonéz

A padlizsánokat megmosás után gáztűzhelyen, az elosztón megpörköljük, úgy hogy a padlizsán húsa is puhuljon.
 Ha ez megtörtént kis kihülés után szedjük le kézzel, vagy késsel a megpörkölődött padlizsánhéjat, és tegyük az apritógépbe a letisztitott padlizsánhúst. a megtisztitott vöröshagyma és a fokhagymagerezd társaságában. Én egyszerűsitettem, egy késsel vágódeszkán megvágtam így kevesebbet kellett mosogatnom.
A masszába beleütök egy tojás, izesitem sóval és borssal, és hozzáadom a szójás fasirtpor kb felét és összekeverem. Ha hig, teszek hozzá zsemlemorzsát.Amint a massza kissé formázhatóvá válik, vizes  kézzel kiveszek egy kis adagot és először gombócot formázok belőle, majd meghempergetem zsemlemorzsába és sütőpapirral bélelt tepsibe helyezem és kicsit lelapitom, valamint olajjal megkenem.
Az előmelegitett sütőben 2oo fokon kb. 2o percig sütjük, amíg aranybarna szinű nem lesz, ekkor megforditjuk és a másik oldalát is megsüthetjük egy rövid ideig.
Én csak az egyik oldalát sütöttem kb. 2o percig, ez elegendőnek bizonyult.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...