Saturday, May 21, 2016

GÉVAGOMBA TORTILLÁBAN



A gévagomba sokak  kedvence. Lehet, hogy  a gombákat nem ismerőket megijeszti  élénken sárga színe, taplószerű megjelenése, aki viszont leszedi, és megkóstolja , máskor is választja ezt a sokféleképpen elkészithető, bő termésű gombafajtát.
A megkeményedett példányok  nem jók.. Főzési idéje 2o perc. Kicsit nehezen emészthető, de az ize kiváló. Ellenörzés nélkül ne együnk gombát.



A frissen szedett gombát lemosom és apró kockára vágom. Hagymát szeletelek, amit megpárolok, ráteszem a gombát, sózom, borsózom, és 2o perc alatt fedő alatt puhára párolom.
A sonkaszeletet és a tortillát serpenyőben átsütöm, tányéra teszem, majd a megpárolt gombát ráhelyezem, feltekerem és nem marad más hátra, minthogy jóizűen megegyük. Jó étvágyat.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...