Wednesday, May 11, 2016

INDIAI BURGONYA



Füszeres, pikáns köretként vagy önmagában vega ételként is megállja a helyét .Esős, hüvős  időben napsága szinei felélinkitenek.




1 kg burgonya
1 -2 teáskanál növényi olaj
1 teáskanál indiai fűszerkeverék
fél teáskanál kurkuma
fél teáskanál curry
csipetnyi cayenne bors
1 teáskanál koriander levél ( olajban eltett )
vagy fél csokor friss levél apróra vágva
1 teáskanál só

Elkészités:
A burgonyát megtisztitjuk a héjától , kisebb kockára vágjuk, megsózzuk és megfőzzük. Közben az olajon a füszereket kissé megpiritjuk, vigyázva, hogy meg ne égjenek, majd a megfőtt burgonyát bele tesszük az olajos füszerekbe és hzzááadjuk  a koriandert is,  és alaposan átkeverjük. Melegen tálaljuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...