Az újév első
napjaiban, a sok nehéz ünnepi étel után mindenki könnyebb
ételekre vágyik.
Régi családi
receptek közt kutakodva bukkantam erre, a receptre, amit kicsit
átgondoltam é selőször a recept majd saját elképzeléseim alapján már kétszer készitettem el.
Hogy miért táncos
gomba, talán azért, mert a kalapjával felfele megtöltött gomba
ide oda forog a kenyérszeleten. Miután igen jóizú és könnyen
elkészithető így a kedvenceink kategóriájába soroltam.
Én négy tojást
főztem keményre. Megtisztitásuk után a tojást apró kockákra
vágtam, és egy kis tálba tettem.
A gombáknak a tönkjét kicsavartam a gombát
gyorsan lemostam és lecsepegtettem. A gomba szárait később egy zöldségleveshez tettem.
A felkockázott
tojáshoz, egy kevés krémsajot, apró kockára vágott piros
kaliforniai paprikát, apróra vágott petrezselymet adtam, sóval,
borssal pedig beizesitettem, és
az igy elkészült tölteléket kiskanál segitségével a gombafejekbe
töltöttem.
Tűzálló tálba
helyeztem a megtöltött gombát és megsütöttem. Serpenyőben
kevés vajon kenyerszeleteket piritottam rápakoltam a gombákat és
tejfollel tálaltam.
No comments:
Post a Comment