A karajt vágjuk
vékony szeletekre Én öt szeletet készitettem el most. Tegyük egy mély tálba és öntsük le, annyi
aludtejjel vagy kefirrel, hogy ellepje a hússzeleteket. Ezután
tegyük a tálat a hütőbe egy éjszakára.
Másnap egy lapos tepsit
béleljünk ki sütőpapirral.
Egy mélyebb tányérba tegyünk 4
evőkanál lisztet, l kávéskanál fokhagymasót, fél kávéskanál
örölt pirospaprikát, 1 kávéskanál örölt fekete borsot, és
alaposan keverjük össze. A kefires húsokat csöpögtessük le,
sózzuk meg mindkét oldalukat és villával mindenhol mártsuk be a lisztes keverékbe utána pedig a fimomra örölt
zsemlemorzsába.
Tegyük sütőpapirral kibélelt tepsibe, olajszóróval fújjuk be olajjal
és 18o fokon kb. 2o-3o percig légkeveréses sütőben a sütő közepén süssük.
Félidőben óvatosan forditsuk meg, vigyázva, hogy a hús bundáját ne sértsük meg.
No comments:
Post a Comment