Saturday, January 28, 2017

SÜTŐBEN SÜLT FŰSZERES RÁNTOTT KARAJ



A karajt vágjuk vékony szeletekre Én öt szeletet készitettem el most. Tegyük egy mély tálba és öntsük le, annyi aludtejjel vagy kefirrel, hogy ellepje a hússzeleteket. Ezután tegyük a tálat a hütőbe egy éjszakára.
Másnap egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapirral.


 Egy mélyebb tányérba tegyünk 4 evőkanál lisztet, l kávéskanál fokhagymasót, fél kávéskanál örölt pirospaprikát, 1 kávéskanál örölt fekete borsot, és alaposan keverjük össze. A kefires húsokat csöpögtessük le, sózzuk meg mindkét oldalukat és villával mindenhol mártsuk be a lisztes keverékbe utána pedig a fimomra örölt zsemlemorzsába.
Tegyük  sütőpapirral kibélelt tepsibe, olajszóróval fújjuk be olajjal és 18o fokon kb. 2o-3o percig légkeveréses sütőben a sütő közepén süssük. 

Félidőben óvatosan forditsuk meg, vigyázva, hogy a hús bundáját ne sértsük meg.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...