Friday, February 10, 2017

MINDENT BELE ZÖLDSÉGTÁL



A friss gombát és a cukkiinit tegnap hoztam a piacról és nem volt különösebb tervem vele, de aztán ahogy feltérképeztem a hütő tartalmát láttam, ott árválkodik egy-két fonnyadt paprika, egy picit puha paradicsom, 
aztán előkerül egy már kicsirázott hagyma is és így született meg a mindent egy tálba étel. Ebben az egytálételben az a jó, hogy a hűtő tartalma szerint variálható.




Hozzávalók:

3- 4 db burgonya

1 nagyobb vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db zoldpaprika

1 db kápia paprika

20 dkg gomba

1 db cukkini

2 dl tejföl

5 dkg vaj vagy két evőkanál olaj

örölt bors




A zöldségeket megmossuk, megtisztitjuk és felszeleteljük. A burgonyát megtisztitás és mosás után uborkagyalun felszeleteljük. Tüzálló tál aljára a szeletelt burgonyát tegyük, megsózzuk, majd
a felszeletelt zöldségekből alakitunk ki egy újabb sort , utána megint egy sor burgonya, aztán megint zöldség, erre tegyük a tejfölt az örölt borsot, majd zárjuk le burgonyával. Minden réteget sózzunk meg és a legtetejére tegyük a vajat. Sűtőben 18o fokon süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...