A friss gombát és a cukkiinit tegnap hoztam a piacról és nem volt különösebb tervem vele, de aztán ahogy feltérképeztem a hütő tartalmát láttam, ott árválkodik egy-két fonnyadt paprika, egy picit puha paradicsom,
aztán előkerül egy már kicsirázott hagyma is és így született meg a mindent egy tálba étel. Ebben az egytálételben az a jó, hogy a hűtő tartalma szerint variálható.
Hozzávalók:
3- 4 db burgonya
1 nagyobb vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zoldpaprika
1 db kápia paprika
20 dkg gomba
1 db cukkini
2 dl tejföl
5 dkg vaj vagy két evőkanál olaj
örölt bors
só
A zöldségeket megmossuk, megtisztitjuk és felszeleteljük. A burgonyát megtisztitás és mosás után uborkagyalun felszeleteljük. Tüzálló tál aljára a szeletelt burgonyát tegyük, megsózzuk, majd
a felszeletelt zöldségekből alakitunk ki egy újabb sort , utána megint egy sor burgonya, aztán megint zöldség, erre tegyük a tejfölt az örölt borsot, majd zárjuk le burgonyával. Minden réteget sózzunk meg és a legtetejére tegyük a vajat. Sűtőben 18o fokon süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
No comments:
Post a Comment