Egyszerű, kiadós, nem túl édes és nagyon finom. Forró tea, kakaó mellé remek párositás.
Vigyázat hamar fogy !
A tésztához:
40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)
A krémhez:
50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 narancs leve + reszelt héja
1 evőkanál búzadara
2 evőkanál aszalt áfonya
A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a narancslével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot és óvatosan hozzáadjuk az aszalt áfonyát
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
Az előmelegített sütőbe 4ox23 cm-es tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, kb. 30 perc.
Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel. Szórjuk meg porcukorral!
Forrás: blikkrúzs
No comments:
Post a Comment