Tuesday, September 12, 2017

GOMBAFASIRT A SÜTŐBŐL


Hozzávalók:

50 dkg csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
újhagyma zöldje aprra vágva
só,
örölt bors
1-1,5 dl tej
zsemlemorzsa
2 tojás


Panirozáshoz:
zsemlemorzsa
olaj



.Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra felvágott gombát és puhára pároljuk. Mielőtt puhára párolódna a gombánk még megsózzuk, megborsozzuk,
beletesszük az összevágott újhagyma zöldjét  a felaprított petrezselymet.
A zsemlemorzsát tejjel összekeverjük, majd belekeverjük a gombát és a tojásokat.
Kicsit hagyjuk állni a masszát, ha szükséges zsemlemorzsával sűrűbbé tehetjük,annyira  hogy formázni tudjuk.
Golyókat formázunk a masszából és a sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük, ahol  kissé  ellapitjuk
és olajjal megcsepegtetjük. 18o fokon légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük, ha szükséges félidőben megforgathatjuk
.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...