1 kg szilva
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
kis darab friss gyömbér reszelve
4 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál őrölt fahéj ( vagy 2 db egész )
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
1 csillagánizs
1 piros chili paprika kimagozva apróra vágva
1 dl vörösborecet vagy almaecet
20 dkg barnacukor
1 csipet só
kevés frissen őrölt bors (ízlés szerint)
A megmosott kimagozott szilvát elnegyedeljük, a lilahagymát vékony félkarikára vágjuk, fokhagymát összepréseljük, a gyömbért lereszeljük, a chilit felaprítjuk. Az egészet egy nagyobb fazékban feltesszük főzni, közben hozzáadagoljuk a fűszereket, majd 1-1,5 órát főzzük, amíg szinte egyneművé válik, és jól besűrűsödik. A vörösborecetet a végére hagyjuk, amikor már majdnem kész csak az utolsó 5 percben keverjük hozzá. Még forrón üvegekbe adagoljuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd másnapig száraz dunsztba rakjuk.
No comments:
Post a Comment