Wednesday, October 4, 2017

BARNA CSIPERKE FÜSZERES JUHTÚRÓVAL TÖLTVE



A barna csiperkegomba más néven krémgomba, francia krémgomba, római gomba, sőt portobello, baby bella gomba neveken is előfordul.
Kicsit erdei gombát idéző, világosbarna árnyalatú, tömör, kemény húsú, a fehér csiperkénél sokkal karakteresebb gomba, ezért érdemes kipróbálni.J uhtúróval megtöltve pikáns nagyon kellemes iz jön létre.




Hozzávalók

6 db nagyobb barna csiperke

200 g  juhtúró

1 nyers tojás

1 csomag újhagyma

kevés só

örölt bors izlés szerint

petrezselyemzöld apritva




Elkészítés

Megtisztítjuk a gombákat és kitörjük a szárukat. A szárakat későbbi felhasználásra a mélyhűtőbe teszem. A gombakalapokat kicsit megsózom.
A hagymát összevágom és megpárolom.
Mikor megpuhultak, felaprított petrezselyemzölddel, borssal ízesítjük és 1 db. nyers tojás adok hozzá majd összekeverem.
Ezután hozzáadjuk a juhtúrót.
Kiskanállal megtöltjük a gombakalapokat a juhtúrós töltelékel és a megtöltött gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk
 Meglocsolom kevés olajjal és előmelegített sütőben addig sütöm , míg megpuhulnak a gombakalapok

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...