A barna csiperkegomba más néven krémgomba, francia krémgomba, római gomba, sőt portobello, baby bella gomba neveken is előfordul.
Kicsit erdei gombát idéző, világosbarna árnyalatú, tömör, kemény húsú, a fehér csiperkénél sokkal karakteresebb gomba, ezért érdemes kipróbálni.J uhtúróval megtöltve pikáns nagyon kellemes iz jön létre.
Hozzávalók
6 db nagyobb barna csiperke
200 g juhtúró
1 nyers tojás
1 csomag újhagyma
kevés só
örölt bors izlés szerint
petrezselyemzöld apritva
1 csomag újhagyma
kevés só
örölt bors izlés szerint
petrezselyemzöld apritva
Elkészítés
Megtisztítjuk a gombákat és kitörjük a szárukat. A szárakat későbbi felhasználásra a mélyhűtőbe teszem. A gombakalapokat kicsit megsózom.
A hagymát összevágom és megpárolom.
Mikor megpuhultak, felaprított petrezselyemzölddel, borssal ízesítjük és 1 db. nyers tojás adok hozzá majd összekeverem.
Ezután hozzáadjuk a juhtúrót.
Kiskanállal megtöltjük a gombakalapokat a juhtúrós töltelékel és a megtöltött gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk
Meglocsolom kevés olajjal és előmelegített sütőben addig sütöm , míg megpuhulnak a gombakalapok
No comments:
Post a Comment