Wednesday, July 18, 2018

TÁRKONYOS GOMBALEVES



Hozzávalók:

50 dkg barna vagy fehér csiperkegomba
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
5 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma vagy 1 csokor újhagyma zöldjével együtt
1 gerezd fokhagyma
kb. 1 liter húsleves ( lehet kockából)
2 dl főzőtejszín
kakukkfű 2-3 ágacska
tárkonylevél kb 2 evőkanálnyi
őrölt bors
1 csokor petrezselyem
só , bors
kis maréknyi száraz aprótészta


 


A zöldségeket megmosom és megtisztitom , majd apróra vágom. Melegitett vajon nem túl magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig a leve nagy részét elpárologja. Rászórom a gombát, sózom, borsozom, amikor a gomba összeesett, felengedem a húslevessel, és kakukkfűvel, tárkonnyal ízesítem. Kis maréknyi száraztésztát ( eperlevél, zab, kislocka) dobok a levesbe, ezzel együtt lassan addig főzöm, ameddig a tészta megpuhul.
Aztán belekeverem a tejszínt , amit egy kávékanál étkezési keményitővel elözóleg elkevertem, Egyet forralok rajta és már kész is a tálalásra.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...