Saturday, January 19, 2019

KURKUMÁS SÜLT BURGONYA NÁTHA ELLEN

Influenza járvány vagy a hideg és hosszú téli napokon jól esik egy kis füszeres erősités az immunrendszerünknek. Ehhez elég csupán  kurkumás ( turmeric ) sült burgonyát készitenünk, ami nemcsak jót tesz ilyen időben, hanem még nagyon finom is.


Ehetjük sült és ecetes céklával, magában, vagy pedig bármilyen sült vagy főtt  hús mellé.




Elkészitése egyszerű, csupán egy füszeres olajban kell megforgatni, majd megsütni.


Hozzávalók:
kb. 1kg. burgonya
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanál örölt édes pirospaprika
negyed teáskanál kurkuma
 fél teáskanál örölt rozmaring
izlés szerint só és bors
2-3 evőkanál étolaj


Elkészités
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. Egy mély tálba tesszük az összenyomott fokhagymákat, a füszereket és  jól elkeverjük az olajjal. Beletesszük a kockára vágott burgonyát és igyekezzünk minden kockát bevonni vele. Sütőpapiros tepsibe 18o-190 fokon kb. 35 perc alatt ropogósra sütjük.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...