1 db közepes karfiol
kb.15 dkg zsemlemorzsa
kb. 10 dkg liszt
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma pépesitve
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál chilipehely vagy cayenne bors,
1/2 teáskanál füstölt paprika örlemény
só
bors
só
bors
A karfiolt rózsáira, szedjük és alaposan megmossuk.. Egy lábosba tegyük , öntsük rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, és sőzzuk meg. Kis lángon főzzük roppanósra. Ez kb. öt perc. Szűrjük le és csepegtessük le róla a vizet.
Közben készitsük el a pácot, amiben majd a karfiolt belefogatjuk. Mély tálba tegyük a chilipelyhet, a borsot, örölt köményt, a pépesitett fokhagymát, örölt füstölt paprkát, sót és borsot majd a felvert tojásokat és jól keverjük össze.
A panírozáshoz elöször a liszttel majd az összekevert páccal vonjuk be a karfiolrózsákat és egy villa segitségével fogassuk meg bene. el. Harmadjára a zsemlemorzsában hempergessük meg.
Sütőpapiros tepsibe tegyük, A karfiolok tetejére csöpögtesünk pici olajat és 18z fokon addig süssük, amíg aranzbarna nem lesz.
Félidőben a karfiolrózsákat forditsük meg, hogy a másik oldal is szép aranyló legyen..Ha szükséges a násik oldalra is önthetünk pici olajat.
Salátával, füszerezett yoghurttal forrón tálaljuk.
Félidőben a karfiolrózsákat forditsük meg, hogy a másik oldal is szép aranyló legyen..Ha szükséges a násik oldalra is önthetünk pici olajat.
Salátával, füszerezett yoghurttal forrón tálaljuk.
No comments:
Post a Comment