Thursday, January 31, 2019

SÜTŐBEN SÜLT, FűSZERES RÁNTOTT KARFIOL



1 db közepes karfiol
kb.15 dkg zsemlemorzsa
kb. 10 dkg liszt
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma pépesitve
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál  chilipehely vagy cayenne bors, 
1/2 teáskanál füstölt paprika örlemény

bors



Elkészítés:

A karfiolt rózsáira, szedjük és alaposan megmossuk.. Egy lábosba tegyük , öntsük rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, és sőzzuk meg. Kis lángon főzzük roppanósra. Ez kb. öt perc. Szűrjük le és csepegtessük le róla a vizet.

Közben készitsük el a pácot, amiben majd a karfiolt belefogatjuk. Mély tálba tegyük a chilipelyhet, a borsot, örölt köményt, a pépesitett fokhagymát, örölt füstölt paprkát,  sót és borsot majd a felvert tojásokat és jól keverjük össze.
A panírozáshoz elöször a liszttel majd az összekevert páccal vonjuk be a karfiolrózsákat és egy villa segitségével fogassuk meg bene. el. Harmadjára a zsemlemorzsában hempergessük meg.
Sütőpapiros tepsibe tegyük,  A karfiolok tetejére csöpögtesünk pici olajat és 18z fokon addig süssük, amíg aranzbarna nem lesz.
Félidőben a karfiolrózsákat forditsük meg, hogy a másik oldal is szép aranyló legyen..Ha szükséges a násik oldalra is önthetünk pici olajat.
Salátával, füszerezett yoghurttal forrón tálaljuk.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...