(ezek kicsik, igy kétfőre szól a recept )
1/4 kk.kakukkfű
bő késhegynyi cayenne bors
1/2 kk.fokhagymapor
1/2 kk.vöröshagyma granulátum
1/2 kk. száritott medvehagyma
1/2 kk. füstölt paprika
só
bors
Igy tél végén nagyon vágyunk már a friss zöldségekre, Szerencsére megfizetheő áron kaphatunk saláta cukkinit, így könnyű ebédet vagy vacsorát készithetünk belőle.A sütőben sütés nemcsak egyszerűbb, hanem egészségesebb is. A füszerek felcserélhetők, de mivel a cukkini nemtúl izes magában, igy jól viseli a karakteresebb füszereket.
A cukkinit megmosssuk ha szükséges levesszük a héját és nemtúl vékony ujjnyi szeletekre vágjuk.
Egy tányérba kikészitjük a felhasználandó füszereket, és a bundázáshoz valókat.
A cukkini korongokat először kevés sóval megszórjuk, a füszereket jól összekeverjük, így a nedves cukkinire jól rátapadnak. Ezután a hagyományos módon bepanirozzuk a zöldséget és sütőpapiros tepsibe tesszük, előtte meglocsoljuk kevés olajjal és előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 15- 20 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a cukkiniszeleteket és így mindkét oldaluk aranybarna lesz.
A füszeres rántott cukkinit forrón, frissen tálajuk
Adhatunk hozzá mártogatosként görög yoghurtot, amit elötte összekeverümk édes chiliszósszal.
No comments:
Post a Comment