Ez az első alkalom, remélem sikerülni fog.
1 kg sárgabarack (kimagozva, felezve
A felöntő léhez
400 g víz
160 g kristálycukor
1 befőtt tartósitó nem azonos a szalicillal
1 rúd fahéj (egész)
3 szem egész szegfűszeg
2- 3 db befőttes üveg félliteres, de legyen még plusz üveg odakészitve
1 rúd fahéj (egész)
3 szem egész szegfűszeg
2- 3 db befőttes üveg félliteres, de legyen még plusz üveg odakészitve
A befőttbe ne tegyünk , nagyon puha barackot. Azokat a barackokat válogassuk ki hozzá amelyek már szép érettek, de még nem túl puhák
A barackokat folyó víz alatt jól mossuk meg, magozzuk ki, felezzük el.
A felöntő levet készítsük el. A cukrot a vízzel, a befőtt tartositóval és a fűszerekkel felforraljuk, A viz mennyiségét nem lehet pontosan megadni, mert az a baracktól függ. A lényeg, hogy az üvegbe tett barackokat tökéletesen befedje és ne lőgjon ki belőle a gyümölcs.
Tegyük be az előkészített, sterilizált befőttes üvegbe a sárgabarackokat.
Majd töltsük fel az üvegeket a forrásban lévő felöntő lével úgy, hogy alig maradjon levegő benne és tökéletesen ellepje a gyümölcsöt. Én lezárás előtt fóliát teszek rá, majd a csavaros tetőt.
A felöntés, lezárás után azonnal tegyük száraz dunszba, ( plédek közé, jól letakarva ) és 2-3 napra hagyjuk ott. Kihűlés után kerülhetnek a helyükre.
No comments:
Post a Comment