Saturday, August 3, 2019

SÁRGABARACK BEFŐTT

Az idei gazdag sárgabarack termés adta az ötletet, hogy tegyek el sárgabarackot üvegben télire.
Ez az első alkalom, remélem sikerülni fog.




1 kg sárgabarack (kimagozva, felezve
A felöntő léhez
400 g víz
160 g kristálycukor
1 befőtt tartósitó nem  azonos a szalicillal
1 rúd fahéj (egész)
3 szem egész szegfűszeg
2- 3 db befőttes üveg  félliteres, de legyen még plusz  üveg odakészitve

A befőttbe ne tegyünk , nagyon puha barackot. Azokat a barackokat válogassuk ki hozzá amelyek már szép érettek, de még nem túl puhák
A  barackokat folyó víz alatt jól mossuk meg, magozzuk ki, felezzük el.

A felöntő levet készítsük el. A cukrot a vízzel, a befőtt tartositóval  és a fűszerekkel felforraljuk, A viz mennyiségét  nem lehet pontosan megadni, mert az a baracktól függ. A lényeg, hogy az üvegbe tett barackokat tökéletesen befedje és ne lőgjon ki belőle a gyümölcs.
Tegyük  be az előkészített, sterilizált befőttes üvegbe a sárgabarackokat. 
Majd töltsük fel az üvegeket a  forrásban lévő felöntő lével úgy, hogy alig maradjon levegő benne és tökéletesen ellepje a gyümölcsöt. Én lezárás előtt fóliát teszek rá, majd a csavaros tetőt.
A felöntés, lezárás után azonnal tegyük száraz dunszba, ( plédek közé, jól letakarva ) és 2-3 napra hagyjuk ott. Kihűlés után kerülhetnek a helyükre.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...