A húsoknak jót tesz a pácolás, mert a rostokat átjárják a finom füszerek,. A pácolás által nemcsak sokkal izletesebb, hanem még omlósabb falatokat is kapunk, Az már csak hab a tortán, hogy a család férfitgjai imádják az igy készült étekeket.
5 felsó csirkecomb
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
fél teáskanál bors
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál édes paprika
chilipehely izlés szerint
2 evőkanál olaj
Egy mélyebb tálba beleteszem a mustárt, a mézet, az örölt borsot, a pépesitett fokhagymát, az örölt pirospaprkát a chilit és az olajat. Jól elkeverem és ebbe a pácba beleteszem a csirkecombokat, amiket előtte besózok. A húsokat egyenként átforgatom , hogy a páclé mindenhol bevonja a combokat. Lefedem és egy éjszakára a hütőbe teszem. Másnap sütőedénybe kerül, és alufóliával letakarva. előmelegitett sütoben kb. 35 percig 18o fokon sütjük. Külön zsirt nem adok hozzá, a húsból elég sok kisül, ha szükséges egy kis vizet őntők hozzá.. Villával ellenőrizzük, hogy jól átsült e.
Ekkor a fóliát levesszük és a combokat aranybarnára piritjuk Kórettel, salátával tálalhatjuk.
No comments:
Post a Comment