Elkészités
40 dkg négyszögletes háztartási keksz, (nekem kerek volt otthon)
20dkg vaj (puha)
15 dkg cukor
2 db tojássárgája
3 dkg cukrozatlan jó minőségű kakaópor
3 dl feketekávé (erős)
2 ek rum
Ha gyerekek is esznek belőle, a rum természetesen kimarad az erős kávét pedig koffein mentesre cseréljük.
A cukorral elkeverjük a kakaót és a két tojás sárgáját, hozzáadunk 1 dl kávét és gőz fölött sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A vajat habosra keverjük és a kihűlt masszát hozzáadva jól összekeverjük.
2 dl kávéba beleöntjük a rumot, majd belemártogatjuk a kekszeket, hosszúkás tálra sorbarakjuk úgy, hogy 3x8 keksz legyen az első sor.
Ezt a sort megkenjük a krém 1/4-vel és rátesszük a következő sor kávéba mártogatott kekszet, megint krém, majd megint keksz következik.
A tetejét megkenjük a maradék krémmel és díszíthetjük szeletelt mandulával.
Egy éjszakára hütőbe tesszük.
No comments:
Post a Comment