Monday, February 10, 2020

RETRO CSOKIS KEKSZ, SÜTÉS NÉLKÜL


Egy régi recept alapján bukkantam  erre az édességre. Percek alatt elkészül, igaz a fogyasztásáig egy éjszakát várni kell, mig a száraz kekszet átjárja és megpuhitja  a nem túl édes, de nagyon finom krém.

Elkészités

40 dkg négyszögletes háztartási keksz, (nekem kerek volt otthon)
20dkg vaj (puha)
15 dkg cukor
2 db tojássárgája
3 dkg cukrozatlan jó minőségű kakaópor
3 dl feketekávé (erős)
2 ek rum 

Ha gyerekek is esznek belőle, a rum természetesen kimarad az erős kávét pedig koffein mentesre cseréljük.




A cukorral elkeverjük a kakaót és a két tojás sárgáját, hozzáadunk 1 dl kávét és gőz fölött sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A vajat habosra keverjük és a kihűlt masszát hozzáadva jól összekeverjük.
2 dl kávéba beleöntjük a rumot, majd belemártogatjuk a kekszeket, hosszúkás tálra sorbarakjuk úgy, hogy 3x8 keksz legyen az első sor.
Ezt a sort megkenjük a krém 1/4-vel és rátesszük a következő sor kávéba mártogatott kekszet, megint krém, majd megint keksz következik.
A tetejét megkenjük a maradék krémmel és díszíthetjük szeletelt mandulával.
Egy  éjszakára hütőbe tesszük.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...