20 dkg finomliszt
1 db tojás
4 dl langyos tej
2 dl víz
2 ek napraforgó olaj
5 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
2 ek cukor
1 kk szódabikarbóna
2 tk reszelt citromhéj
2 tk citromlé
1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókat összedolgozzuk csomómentesre keverve. Utoljára a lisztet adjuk hozzá, azt is apránként
Ha már szép sima a tészta, elkezdhetjük a sütést. A tészta kicsit sürúbb a szódavizes változatnál. Felhevített palacsintasütőbe fél teáskanálnyi olajat melegítünk és körbebillentve bevonjuk a forró olajjal a serpenyőt. Ezután merőkanállal adagoljuk a tésztát annyit öntsünk a ütőbe, amivel beterítjük azt.
Ha megsült az alsó oldal széles lapáttal forditsuk meg, és a másik oldalát is süssük halvány arany barnára. Ha elkészült csúsztassuk át egy tányérra. Ha szükséges szórjuk meg porcukorral, tálaljuk, lekvárral, nutellával stb. A palacsinta üresen is ízletes és nagyon- nagyon finom.
Forrás P.receptje
No comments:
Post a Comment