Monday, June 21, 2021

BODZAZSELÉ

 


Nyílik az bodza. Apró fehér virágai csakúgy ontják a finom illatot. Beleszagolva az orrunkon marad a virágpor,  jó lenne ezt a bódító aromát  télre is átmenteni. Idén nem szörpöt, hanem bodzazselét tettem a kamrapolcra. Remélem sokféleképpen tudom majd felhasználni.

A leszedett tányérvirágokat  alaposan vizsgáljuk át, hogy semmilyen apró rovar ne maradjon benne. A letépett virágokat azonnal használjuk fel, mert pár órás állás után tönkremegy.

Először szörpöt csináljunk, ehhez jön a süríőanyag és már kész is a zselénk.


Hozzávalók:

kb. 8 dl. szörp

1 tasak  3:1 dzsemfix

ízlés szerint cukor, hisz a szörpiben is van.

1/2 citrom leve

A lekvárnak való üvegeket tisztára mossuk és kiszárítjuk. A szörpöt és a többi hozzávalókat edénybe tesszük és melegíteni kezdjük. Ha a dzsemfix csomós lenne keverjük simára.

Pár perc forrás után üvegekbe öntjük. Tetejére háztartási fóliát, aztán az üvegtetőt tesszünk. Az üvegeket fejre állítjuk pár percre és mehetnek is a kamrapolcra



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...