Nyílik az bodza. Apró fehér virágai csakúgy ontják a finom illatot. Beleszagolva az orrunkon marad a virágpor, jó lenne ezt a bódító aromát télre is átmenteni. Idén nem szörpöt, hanem bodzazselét tettem a kamrapolcra. Remélem sokféleképpen tudom majd felhasználni.
A leszedett tányérvirágokat alaposan vizsgáljuk át, hogy semmilyen apró rovar ne maradjon benne. A letépett virágokat azonnal használjuk fel, mert pár órás állás után tönkremegy.
Először szörpöt csináljunk, ehhez jön a süríőanyag és már kész is a zselénk.
Hozzávalók:
kb. 8 dl. szörp
1 tasak 3:1 dzsemfix
ízlés szerint cukor, hisz a szörpiben is van.
1/2 citrom leve
A lekvárnak való üvegeket tisztára mossuk és kiszárítjuk. A szörpöt és a többi hozzávalókat edénybe tesszük és melegíteni kezdjük. Ha a dzsemfix csomós lenne keverjük simára.
Pár perc forrás után üvegekbe öntjük. Tetejére háztartási fóliát, aztán az üvegtetőt tesszünk. Az üvegeket fejre állítjuk pár percre és mehetnek is a kamrapolcra
No comments:
Post a Comment