Könnyű tavaszi, kora nyári étel. Egy tál salátával ebédre, vacsorára nagyon finom. Fontos, hogy csak friss, nem fás karalábét vásároljuk, aminek friss zöld a levele. Régi zöldségből nem készíthető illetve fás belseje miatt nem lesz jóízű.
Elkészítése:
A karalábét a héjától megtisztítjuk, és egyenletes vékony hasábokra vágjuk.
Egy mély tálba 2- 3 evőkanál olajat teszünk, kevés chilit, őrölt borsot, fokhagymaport, kakukkfüvet, és sót, ízlés szerint. Miután a karalábé semleges ízű, bátrabban lehet fűszerezi.
Keverjük össze az olajat a fűszerekkel és tegyük bele a karalábé hasábokat és jól keverjük össze, hogy a fűszeres olaj minden karalábét bevonjon.
Sütőpapirral bélelt tepsibe tegyük, vigyázzunk ne érjenek össze. Ha szükséges fordítsuk meg sütés közben. Addig süssük, mig a zöldség megpuhul. Mártogatóssal, salátával tálalható.
No comments:
Post a Comment