Monday, July 5, 2021

SÜTŐBEN SÜLT, SÜLT KARALÁBÉ


Könnyű tavaszi, kora nyári étel. Egy tál salátával ebédre, vacsorára nagyon finom. Fontos, hogy csak friss, nem fás karalábét vásároljuk, aminek  friss zöld a levele. Régi zöldségből nem készíthető illetve fás belseje miatt nem lesz jóízű.



Elkészítése:

A karalábét a héjától megtisztítjuk, és egyenletes vékony hasábokra vágjuk.

Egy mély tálba 2- 3 evőkanál olajat teszünk, kevés chilit, őrölt borsot, fokhagymaport, kakukkfüvet, és sót, ízlés szerint. Miután a karalábé semleges ízű, bátrabban  lehet fűszerezi.

Keverjük össze az olajat a fűszerekkel és tegyük bele a karalábé hasábokat és jól keverjük össze, hogy a fűszeres olaj minden karalábét bevonjon.


Sütőpapirral bélelt  tepsibe tegyük, vigyázzunk ne érjenek össze.  Ha szükséges fordítsuk meg sütés közben. Addig süssük, mig a zöldség megpuhul. Mártogatóssal, salátával tálalható.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...