Thursday, October 21, 2021

RÁNTOTT CSIRKEMÁJ, SÜTŐBEN SÜTVE

A nehéz olajszag, az olaj fröccenése nem kellemes dolog. Akik olvassák a blogomat, tudják, ellenszenvvel viseltetek az olajban sült ételekkel, és próbálom más módon megoldani a bundázott ételek sütését, mint a serpenyő. Most a csirkemáj került sorra, és örülök, hogy ez is jól sikerült. A máj kivül ropogós, jól átsütött és jóízü lett. Ajánlom másnak is , mert sok munkától megkimél minket
Hozzavalók: 40 dkg csirkemáj 2 tojás otthon készitett zsemlemorzsa só, bors iszt 2 evőkanál olaj kevés vaj
A csirkemájat megtisztijuk minde nhártyájától és átöblitjuk Papirtörlőre tesszük, ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk majd a szokásos módon bepanirozzuk. Sütőpapiros tepsibe tesszük, egymás mellé. Minden darab tetejére picike vajat teszünk és 180 fokos süütőbe toljuk. Ha nagyon erős lenne a hőmérséklet csökkentsük le egy kicsit. Kb. 15- 20 perc sütés után, vagy ha már aranybarna, egy darabot vágjuk ketté, ha szépen átsült,- elkészült. Nem kell megforditani, mert alul is aranybarnára sült megforditás nélkül. Salátával, mártogatósokkal vagy más köretttel tálaljuk. Én petrezselymes,fokhagymás vajdbab köretet választottam hozzá.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...