lucullusi.blogspot.hu |
A töltött tojás gyorsan elkészíthető, mutatós étel, ami vendégvárásra vagy gyors vacsorára is alkalmas
Egyszerűsége mellett még finom is, mindenkinek ajánlom az elkészítését.
Személyenként 1-2 tojást keményre főzzünk, meghámozzuk és hosszában kettévágjuk.
A tojássárgákat kanállal kiemeljük, a tojásfehérjéket félretesszük. A tojássárgákat villával áttörjük.
Hozzáadunk 1 kiskanál mustárt, ízlés szerint sót, őrölt fehér borsot, 1 evőkanál majonézt, pici porcukrot és annyi tejfölt, hogy sűrű masszát kapjunk. Ha nem elég pikáns a mustár pici citromlével még beízesíthetjük.
A tölteléket habzsákba tesszük és visszatöltjük a tojások fehérjébe.
Nekem erre nem volt időm és így kiskanállal helyeztem a tölteléket a fehérjékbe.
Pirítós kenyérrel tálaljuk.
lucullusi.blogspot.hu |
No comments:
Post a Comment