Tél végén, a várva várt tavaszvárás idején jó elkészíteni ezt az italt. A nagyobb élelmiszer áruházakban beszerezhető a kurkuma gyökér eredeti formájában. Ha ehhez nem jutunk hozzá megfelel a porított változata is, mely szinte minden élelmiszerüzlet polcán megtalálható.
A kurkuma latte elkészítése roppant egyszerű:
lA gyökereket megmosom, finom reszelőn lereszelem. A tejet megmelegítem és beleteszem a reszeléket, jól összekeverem és már fogyasztható.
Ízlés szerint édesíthetjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön a ruhánkra!
Pár szó a növényről:
Csodaszép és mutatós virágú, több néven ismert növény.Turmeric, indiai sáfrány, sárga gyömbér, Holy povder ( szent por), Curcuma néven ismert
Immunerősítésre, gyulladásra is alkalmas.
A filmben, ( következő bejegyzésben) látható a növény virága és az ültetés menete.
No comments:
Post a Comment