"Úgy ennék valamilyen sütit " hangzik a felhívás és ha tartunk a hűtőben leveles tésztát,
pár perc múlva már az asztalra tehetjük a vágyott édes finomságot. Az otthoni sütés nagy megkönnyítője a leveles tészta, használjuk bátran.
Hozzávalók:
1 zacskó rögös tehéntúrót régen 50 dkg volt mostanában már csak 45 dkg
vanilia
citromhéj megmosva, reszelve
cukor vagy cukorpótló, ízlés szerint
1 tojás
fél marék mazsola
pici só
kevés tej a kenéshez
tetejére porcukor, aki szükségesnek tartja
A leveles tésztát vegyük elő és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
A túrót tegyük egy mélyebb tálba. Törjük bele a tojást . Adjuk a túróhoz a vaníliát, sót, reszelt citromhéjat, a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát, és a cukrot. Jól keverjük el a villával, hogy ne legyenek nagyobb darabok benne.
A tésztát csomagoljuk ki, hagyjuk a hozzáadott sütőpapíroson és vágjuk fel egyenlő kockákra. A kockák közepére kanállal tegyünk annyi túrót, hogy a tészta négy sarkát rá tudjuk hagyni. Ezután a kész táskákat tejjel lekenjünk és előmelegített sütőben, a tészta csomagolásán levő utasítás szerint aranybarmára sütjük.
No comments:
Post a Comment