A piacokon már kapható a szép nagyszemű édes meggy. Azt már nem mondom, hogy olcsón lehet hozzájutni, de mivel nagyon finom és most van a szezonja ne hagyjuk ki.
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg durum liszt
15 dkg natur joghurt
1 sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
10 dkg eritrit vagy cukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
pici só
2 nagy evőkanálnyi olaj
30 dkg magozott meggy
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítsük fel.
Vegyünk elő két tálat. Az egyikbe szitáljuk bele a liszteket, a sütőport és a fahéjat és jól keverjük el. A másikba tegyük a tojásokat, joghurtot, olajat , cukrot, citromhéjat, citromlevet és keverjük át. Majd a két tálat keverjük össze. Sűtőpapiros 23x 23 cm tepsibe öntsük a tésztát és egyenletesen terítsük el. Tetejére tegyük a kimagozott meggyet és 30 perc alatt süssük készre.
No comments:
Post a Comment