Bármilyen sült húshoz, fasírthoz vagy csak egyszerűen friss ropogós kovászos kenyérrel kitűnő étel.
Hozzávalók: 30 dkg mélyhűtött zöldborsó
3 evőkanál kész majonéz
egy 330 g-os tejföl fele
egy kávéskanál mustár
ízlés szerint porcukor, nálam fél kávéskanál
só
petrezselyem apróra vágva
fehér bors Ízlés szerint
A zöldborsót felengedés nélkül tegyük fel főni, annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk meg.
Finom íze lesz, ha alaplében vagy ha az nincs, húsleves kockával főzzük. Pár perc főzés után szűrjuk le és tegyük felre hűlni.
Mély táskában keverjük össze a majonézt a mustárral, tegyünk hozzá fehér borsót, porcukrot ha kell még sót ízlés szerint, keverjük jól össze a felaprított petrezselyemmel. Tegyük sütőbe, hogy az ízek össze érjenek, ha ezt nem tudjuk kivárni lássuk hozzá jó étvággyal.
No comments:
Post a Comment