Wednesday, April 17, 2024

MAJONÉZES ZÖLDBORSÓ





Bármilyen sült húshoz, fasírthoz vagy csak egyszerűen  friss ropogós kovászos kenyérrel kitűnő étel.


Hozzávalók: 30 dkg mélyhűtött zöldborsó

                      3 evőkanál kész majonéz

                      egy 330 g-os tejföl fele

                      egy kávéskanál mustár 

                     ízlés szerint porcukor, nálam fél kávéskanál

                     só

                     petrezselyem apróra vágva

                     fehér bors Ízlés szerint




A zöldborsót felengedés nélkül tegyük fel főni, annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk meg.

Finom íze lesz, ha alaplében vagy ha az nincs,  húsleves kockával főzzük. Pár perc főzés után szűrjuk le és tegyük felre  hűlni. 

Mély táskában keverjük össze a majonézt a mustárral, tegyünk hozzá fehér borsót, porcukrot ha kell még sót ízlés szerint, keverjük jól össze a felaprított petrezselyemmel. Tegyük sütőbe, hogy az ízek össze érjenek, ha ezt nem tudjuk kivárni lássuk hozzá jó étvággyal.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...