Thursday, May 16, 2024

CUKKINI KRÉMLEVES



Egyszerű és nagyszerű így lehet jellemezni ezt a levest.  Időhiányban küzdőknek remek megoldás, ráadásul igen finom.


 40-50 dkg cukkini

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál étolaj vagy

vaj

só, bors

szerecsendió

Pár szál petrezselyem

alaplé  vagy húsleveskocka

1 dl. főzőtejszín




A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd olajon vagy vajon üvegesre pároljuk. /Vajon finomabb/

A cukkinit megmossuk, most tavasszal még nem kell levágni a héját. Ketté vágjuk, majd még ketté vágjuk hosszában, majd apró kockákra aprítjuk.  A hagymákra tesszük,  felöntjük kb. 1 liter alaplével,  ha ez nincs, 1 liter vízzel amelyhez 1 húsleveskockát teszünk.  A víz mennyiségét izésünknek megfelelően kicsit növelhetjük. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval.

Kb. 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszint és botmixerrel simára keverjük. 

Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet, snidlinget díszítésnek.  Én főtt tojással tálaltam.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...