Percek alatt elkészülő étel, a hozzávalók kirakása több ideig tart, mint az étel elkészítése.
A Hoisin szósz sűrű, illatos szósz, a kínai konyhák gyakori alapanyaga, a kantoni konyhában a leggyakoribb. Sötét színű édes és sós ízű, füstös és ragacsos. Pácolásra, ízesítésre, mártogatásra egyaránt használják.
Hozzávalók:
40 dkg. csirkemell ( bőr nélkül )
1 evőkanál olaj
Máz:
4 evőkanál barnacukor
2 evőkanál szójaszósz
Fél teáskanál pépes fokhagyma
2 evőkanál Hoisin szósz
1 evőkanál édes chiliszósz
kevés citromlé
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 kevés őrölt pirospaprika
Díszítés:
fehér szezámmag
2 szál újhagyma
Wokot vagy serpenyőt felmelegítünk beleöntjük az olajat és a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sóval. borssal ízesítjük és pár percig megpirítjuk mind a két oldalát. Kivesszük egy tányérra és félretesszük.
A wokba vagy serpenyőbe a barnacukrot, szójaszószt, hoisin szószt, édes chiliszószt, reszelt gyömbért, pirospaprikát, pépes fokhagymát valamint a citromlét beletesszük és addig forraljuk, míg a mártás sűrű nem lesz. Ha a cukor kevésnek bizonyulna tehetünk még hozzá, ez ízlés dolga.
A mártásba beleöntjük a csirkedarabokat és addig melegítjük, míg az összes mártás bevonja a húsdarabokat. Szezámmaggal és vágott újhagyma szeletekkel díszítjük.
No comments:
Post a Comment