Saturday, March 22, 2025

MÁZAS ÁZSIAI CSIRKE



Percek alatt elkészülő étel, a hozzávalók kirakása  több ideig tart, mint az étel elkészítése.

A Hoisin szósz sűrű, illatos szósz, a kínai konyhák gyakori alapanyaga,  a kantoni konyhában a leggyakoribb. Sötét színű édes és sós ízű, füstös és ragacsos. Pácolásra, ízesítésre, mártogatásra egyaránt használják.

Hozzávalók:

 40 dkg. csirkemell ( bőr nélkül )

1 evőkanál olaj

Máz:

4 evőkanál barnacukor

2 evőkanál szójaszósz

Fél teáskanál pépes fokhagyma

2 evőkanál Hoisin szósz

1 evőkanál édes chiliszósz

kevés citromlé

1 evőkanál reszelt gyömbér

1 kevés őrölt pirospaprika

Díszítés:

fehér szezámmag

2 szál újhagyma


Wokot vagy  serpenyőt felmelegítünk beleöntjük az olajat és a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sóval. borssal ízesítjük és pár percig megpirítjuk mind a két oldalát. Kivesszük egy tányérra és félretesszük.

A wokba vagy serpenyőbe a barnacukrot, szójaszószt, hoisin szószt, édes chiliszószt, reszelt gyömbért, pirospaprikát, pépes fokhagymát valamint a citromlét beletesszük és addig forraljuk, míg a mártás sűrű nem lesz. Ha a cukor kevésnek bizonyulna tehetünk még hozzá, ez ízlés dolga.

A  mártásba beleöntjük a csirkedarabokat és addig melegítjük, míg az összes mártás bevonja a húsdarabokat. Szezámmaggal és vágott újhagyma szeletekkel díszítjük.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...