Tavaly tettem el először medvehagymát olajban.
Két csomag hibátlan medvehagyma levelet megmostam és szétterítve megszárítottam, hogy ne legyen nedves.
A hagymát beletettem egy üvegbe, kicsit lenyomtam, hogy a hagyma ne lógjon ki a ráöntött olajból.
Az étolajat addig öntöttem az üvegbe, míg a zöld leveleket teljesen befedte. Lecsavaroztam és hűtőbe tettem. Kíváncsian vártam az eredményt. Amikor elővettem ( bő egy hónap múlva ) csak az olajából használtam egy kicsit rántottához. Mit mondjak nagyon jó ízű lett tőle.
Ha a hagymalevelet vettem ki belőle, ügyeltem, hogy a maradékot mindig ellepje az olaj.
Egy-két olajban eltett medvehagyma levél kiválóan ízesitette az ételünket, vagy kenyérre való szendvics krémünket. A képek az idei medvehagymákról készültek.
No comments:
Post a Comment