Sunday, April 13, 2025

MEDVEHAGYMA, A SZEZONON TÚL






 Tavaly tettem el először medvehagymát olajban.

Két csomag hibátlan medvehagyma levelet  megmostam és szétterítve megszárítottam, hogy ne legyen nedves.

A hagymát beletettem egy üvegbe,  kicsit lenyomtam, hogy a hagyma ne lógjon ki a ráöntött olajból.

Az étolajat addig öntöttem az üvegbe, míg a zöld leveleket teljesen befedte. Lecsavaroztam és hűtőbe tettem.  Kíváncsian vártam az eredményt.  Amikor elővettem  ( bő egy hónap múlva ) csak az olajából használtam egy kicsit rántottához. Mit mondjak nagyon jó ízű lett tőle.

Ha a  hagymalevelet  vettem ki belőle, ügyeltem, hogy a maradékot mindig ellepje az olaj.

Egy-két olajban eltett medvehagyma levél kiválóan ízesitette az ételünket, vagy kenyérre való szendvics krémünket. A képek az idei medvehagymákról készültek.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...