Friday, October 17, 2025

MADELEINE


 Ez az apróság  a francia konyha egyik remeke. Könnyen készül és nagyon finom sütemény.

A formás kis piskótákat ehetjük simán, finom lekvárral, csokiszósszal.

Most a French Cooking Academy alapreceptje alapján készítettem.




 200 gr. liszt

1 zacskó sütőpor (kb.12 gr)

2  tojás

150 gr. kristálycukor

50 ml tej

200 gr. olvasztott vaj ( én 150 gr.-t használtam )

vanília aroma

1 teáskanál méz



A vajat felmelegítem . A Madeleine sütőformát kivajazom és kilisztezem. 

A tojás a cukorral egy habverővel habosra keverem majd hozzáteszem a többi hozzávalókat.

A formákat csak 3/4 -ig töltöm meg, és 10 percig pihentetem a sütés előtt. 190 fokon addig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Én szilikonos sütőformát használtam és 24 db. kagylócska lett a fenti mennyiségből.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...