Monday, April 15, 2013

CSIRKEMELL, FETÁVAL ÉS KAKUKKFÜVEL

Hamar elkészül és igen kellemes izü étel.

Hozzávalók: 4 db kicsontozott csirkemell
                    40 dkg koktélparadicsom
                    4 vastag szelet fetassajt
                    1 csokor friss kakukkfü
                     frissen örölt feketebors
                     olivaolaj





A csirkemelleket a vastag részénél késsel nyissuk meg. Mindét oldalunkra daráljunk bőven, frissen örölt borsot. A késsel vágott mélyedésekbe tegyünk  egy- egy feta szeletet.és takarjuk be a hússal, és helyezzük egy olivaolajjal kiolajzott tepsibe vagy jénai tálba. Szórjuk rá a megmosott koktélparadicsomokat, erre is darájunk borsot Tegyük rá a kakukkfüvet  és locsoljuk meg a 3-4 evőkanál  olivaolajjal.
Előmelegitett sütőben 170-180 fokon 35- 40 percig süssük, mig szép pirosra nem sül.
A tányéron vágjuk kétfele a megtöltött csirkemelleket, mert igy jól fog mutatni.

Kaldeneker György receptje alapján

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...