Tuesday, April 16, 2013

MEDVEHAGYMÁS GOMBA

Igen jó párositás, a friss gomba és a picit fokhagymaizü, harsogó zöld  hagymalevek találkozása.




Hozzávalók:
Fél kiló csiperke gomba
bacon szalonna
1 közepes vöröshagyma
egy csokor medvehagyma

bors
kb. 1 dl főzőtejszin




Elkészitése:
A gombát jól átmosom és szeletekre vágom. A vöröshagymát tisztitás után apróra vágom és a szintén apróra vágott baconnal együtt megpárolom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, sózom, borsózom, majd  puhára főzöm.  A medvehagymát megmosom nem túl apróra összevágom, a kész gombára helyezem, majd ráöntöm a tejszint és vigyázva átforralom. Párolt fehér rizzsel tálaltam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...