Friday, May 10, 2013

ANZAC KEKSZ, ANZAC BISCUIT

Ausztráliában és Új- Zélandon nagyon népszerü sütemény. Hamar elkészithető, sokáig eláll, már ha véletlenül megmarad. Én ezt a receptet választottam, az eredeti ausztrál receptben a kókusztej is szerepel.

Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg zabpehely
15 dkg cukor
12,5 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál méz
3 evőkanál forró viz
1 teáskanál szódabikarbóna



Elkészités:
A száraz alapanyagokat összekeverjük.
A mézet, vajat összeolvasztjuk egy lábosban, vigyázva nehogy megégjen.
A szódabikarbónát feloldjuk a forró vizzel, majd összekevrjük a száraz anyagokkal, és jól összekeverjük.
Vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formálunk, és sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, majd tenyerünkkel lelapogatjuk.
Előmelegitett sütőben 18ö fokon 8-1o perc alatt megsütjük.

Forrás:  Édességek aranykönyve
Video: itt


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...