Valami nagyon könnyü ebédet szerettem volna késziteni, igy esett a választás a zöldborsós omlettre, petrezselymes újburgonyával, salátával. Nagyon jó választás volt, igazi friss tavaszi izekkel.
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 kg friss zöldborsó
4 tojás
1 púpozott kávéskanál liszt
2 - 3 evőkanál tejszin
só
kevés vaj a sütéshez
A zöldborsót kifejtettem és enyhe sós vizben pár percig megföztem, levét leszürtem és a fedő alatt hagytam, amig a tojásokat egy tálban feltörtem, megsóztam, a liszttel jól elkevertem majd a fözőtejszinnel is elegyitettem.
Serpenyőbe vajat tettem, amint elolvadt rádobtam a zöldborsőt, átfogattam és leöntöttem a tejszines, tojásos keverékkel és vigyázva ( a vaj hamar odaéghet ) addig sütöttem, mig a teteje remegős lett. Aki nem igy szereti forditsa meg.
Ekkor kettévágtam és az elözöleg megfőzött majd kicsit átsütött petrezselymes újbugonyával, és balzsamecetes salátával tálaltam.
Az omlettet lehet gombával, sajttal vagy más zöldséggel variálni vagy köret nélkül, reggelinek is kiváló.
No comments:
Post a Comment