Sunday, June 2, 2013

BOURBON CSIRKE

Az 18oo-as  évek elejétől kinaiak tizezrei települtek San Francisco környékére, hogy kemény munkával nekilássanak  vasútat épiteni, mosódát nyitni,  kifözdéket felállitani.
Évek hosszú  során az  általuk készitett eredeti kinai izek, kissé megvátoztak, hogy  alkalmazkodjanak  az amerikai izlésnek, igy sok olyan étel született, ami csak Amerikában található, eredeti környezetében vagyis Kinában nem ismerik, de alapjaiban mégis  kinai konyha izei dominálnak bennük.




Ilyen étel a Bourbon csirke is, ami nevét a New Orleansban található legnépszerübb utcáról a Bourbon Street - ről kapta, plusz a marináló pácban megtalálható Bourbon whiskeyről



A Bourbon csirke nagyon népszerü Amerikában, rengeteg étteremben kapható  az étel fúziója az édes és a füszes izeknek.
A Bourbon csirke hamar elkészithető, a legjobb ha este készitjük el a marináló pácot,  ha ez kimaradna, akkor legalább négy órán keresztül marináljuk, hogy a páclé jól  átjárja a csirkehúst.




Hozzávalók:

2 kisebb csirkemell, apó kockákra vágva
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsecet vagy almaecet
izlés szerinti chili paprika örlemény
2 evőkanál whiskey
2 evőkanál barna cukor
1 púpozott kanál reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma  ( én 4-et használtam fel )
kevés olaj a sütéshez




Készitsük el a páclét, jól keverjük el a hozzávalókat és tegyük bele a csirkehúst. Egy éjszakát vagy minimum négy órát hagyjuk a páclében, majd csöpögtessük le és kb. 2 evőkanál olajban serpenyőben részletekben, süssük meg. Lehet a páclében is megsütni, akkor várjuk meg, mig a páclé  teljesen elpárolog.

Video: itt



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...