Hozzávalók
4 csirkemell filé
20 dkg csiperkegomba
2 szál újhagyma
1 evőkanál vaj
fél pohár tejföl, kb. 1,5 dl
2 evőkanál olivaolaj
fél evőkanál pirospaprika
2 ág kakukkfü
fél teáskanás sült csirke füszerkeverék
1 evőkanál étkezési keményitő
fél csokor petrezselyem és kaporlevél
só
darált bors
Elkészités:
A csirkemelleket vágjuk szeletekre, mindkét felükre daráljunk borsot, majd csorgassuk meg olivaolajjal. Tegyük egy tányéra a húsdarabokat majd szórjuk meg kevés sóval és sült csirke füszerkeverékkel. Tépkedjünk rá kakukkfüleveleket, takarjuk le fóliával és tegyük legalább egy órára a hütőszekrénybe.
A gombaszószhoz vágjuk nagyobb cikkekre a megmosott gombafejeket, majd forrósitsuk fel a vajat egy lábasban. Tegyük bele a gombát, füszerezzük darált borssal, kevés sóval és pároljuk közepes lángon 5-6 percig.
Szórjunk rá pirospaprikát, keverjük jól össze, majd öntsük fel egy deci vizzel. Ha felforrt, süritsük be hideg vizzel elkevert étkezési keményitővel, majd tegyük hozzá a tejfölt.
Adjuk hozzá az összevágott petrezseleyem és kapor zöldjét, valamint a felkarikázott újhagymát.
Ha összeforraltuk, vegyük le a tüzről.
Egy nagy serpenyőben forrósitsunk fel egy evőkanálnyi olivaolajat, majd tegyük bele a befüszerezett csirkemelleket. Közepes lángon mindkét oldalát süssük három -három percig.
Ha elkészült, tálaljuk nagy tányérra, tetejére kanalazzunk a gombaszószból. Ideális körete a galuska.
No comments:
Post a Comment