Wednesday, May 1, 2013

BAKONYI CSIRKEMELL

Többféleképpen készitettem már a bakonyi csirkemellet, de ma már csak  ezt a receptet használom, mert összetett izeivel bekerült a kedvencek közé

Hozzávalók

4 csirkemell filé
20 dkg csiperkegomba
2 szál  újhagyma
1 evőkanál vaj
fél pohár tejföl,  kb. 1,5 dl
2 evőkanál olivaolaj
fél evőkanál pirospaprika
2 ág kakukkfü 
fél teáskanás sült csirke füszerkeverék
1 evőkanál étkezési keményitő
fél csokor petrezselyem és kaporlevél
darált bors

Elkészités:

A csirkemelleket vágjuk szeletekre, mindkét felükre daráljunk borsot, majd csorgassuk meg olivaolajjal. Tegyük egy tányéra a húsdarabokat majd szórjuk meg kevés sóval és sült csirke füszerkeverékkel. Tépkedjünk rá kakukkfüleveleket, takarjuk le fóliával és tegyük legalább egy órára a hütőszekrénybe.




A gombaszószhoz vágjuk nagyobb cikkekre a megmosott gombafejeket, majd forrósitsuk fel a vajat egy  lábasban. Tegyük bele a gombát, füszerezzük darált borssal, kevés sóval és pároljuk közepes lángon 5-6 percig.
Szórjunk rá pirospaprikát, keverjük jól össze, majd öntsük fel egy deci vizzel. Ha felforrt, süritsük be hideg vizzel elkevert étkezési keményitővel, majd tegyük hozzá a tejfölt.
Adjuk hozzá az összevágott petrezseleyem és kapor zöldjét, valamint  a felkarikázott újhagymát.
Ha összeforraltuk, vegyük le a tüzről.





Egy nagy serpenyőben forrósitsunk fel egy evőkanálnyi olivaolajat, majd tegyük bele a befüszerezett csirkemelleket. Közepes lángon mindkét oldalát süssük három -három percig.
Ha elkészült, tálaljuk nagy tányérra, tetejére kanalazzunk a gombaszószból. Ideális körete a galuska.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...