Sunday, July 14, 2013

FÜSZERCSOKROS SZÉLESMETÉLT

Ajándékba kaptam egy tálcányi  friss, nemrég leszedett, füszernövényt, ami többféle bazsalikomból úgymint klasszikus, görög apró levelü, fahéjas, thai  (lila ) és óriás bazsalikomból, utóbbi pestónak nagyon alkalmas. állt.
A csokor tartalmazott még oreganót majorannát kakukkfüvet, izsópot és mentát.
A kakukkfü kivételével minden füszernövényt felhasználtam ehhez a  tészta elkészitéséhez.
A végeremény pedig kirobbanóan finom lett.

Hozzávalók 2 főre



2o kg szélesmetélt
egy nagy csokor vegyes füszernövény
vagy ugyanennyi bazsalikom
1 kisebb fej hagyma apróra vágva
8- 10 dkg húsos bacon
3 gerezd fokhagyma összezúzva
3 db paradicsom
10 dkg füstölt sajt reszelve
kevés olaj



A bacont apróra vágjuk és kevés olajon megpiritjuk egy  serpenyőben. Közben apritógépbe tesszük a bazsalikomokat, az oreganot, a majorannát az izsópot és mentát, a vöröshagymát, a fokhagymát és összeapritjuk azokat.
Ha maradna benne füszerszár azt vegyük ki, tegyük bele a megmosott papraicsomokat és egy nagyon rövid ideig kapcsoljuk be újra a gépet, hogy a paradicsom kissé darabos maradjon.
Ha elkészültünk tegyük a baconra és párologtassuk el  kissé a nevességet belőle.Izlés szerint sózzzuk és borsozzuk. Közben fözzük meg a tésztát, szürjük le és tegyük a megpárolt füszerekre. Keverjük össze, tálalásnál reszelt füstölt sajttal szórjuk meg,


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...