Saturday, July 6, 2013

RAKOTT KEL

Nagyon finom egytálétel, a friss, harsogó zöld, kelkáposzta szinte kinálja magát az elkészitésére.




Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta
1/2  kg darált pulykahús
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd  fokhagyma, összezúzva
1 tojás
kb. 3d l tejföl
1/2 bögrényi árpagyöngye, előfőzve
örölt fekete bors
örölt köménymag
majoranna
örölt pirospaprika
kb. 8 dkg. füstölt sajt
bacon
kb. 5 kg vaj
só  izlés szerint



A kelkáposztát mossuk meg, és szedjük leveleire. Sós vizben fözzük félpuhára.
A nagyobb levélereket  vágjuk ki, és egy jénaiba teritsük le a levelek felét.
A vöröshagymát finomra vágjuk és pici olajon dinszteljük üvegesre.
Készitsük el a töltéléket. Egy tálban keverjük el a darált pulykahúst, az egész tojást, a megfőtt árpagyöngyét, a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát és a többi füszeret és 2 dl tejfölt. Jól keverjük össze, hogy minden hozzávaló egyenletes legyen benne. A masszát ezután tegyük a már leteritett kelkáposzta levelekre, majd erre helyezzük a megmaradt leveleket. A megmaradt  tejfölt keverjuk össze a lereszelt füstölt sajttal, keverjük össze, majd kenjük a felső levelekre,és  bacon szeletekkel boritsuk be. Sütöbe helyezés előtt még tegyük rá a vajat és előmelegitett sütöben 180 fokon kb 40 percig süssük.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...