Thursday, August 1, 2013

MEGGYES RÉTES

Az ember lánya ilyen melegben  csak akkor kapcsolja be a sütöt, ha arra nagyon nyomós oka van.
Nagyon kedves, Yucatán félszigetről ( Mexicó) érkező barátnőmnek szerettem volna kedveskedni vele
Remélem sikerült.


.
Hozzávalók:

1 csomag réteslap
1 1/2 kg meggy
izlés szerint cukor
izlés szerinti örölt fahéj
kb. 8 dkg darált dió
zsemlemorzsa
olvasztott vaj kb. 8 dkg
vagy növényi olaj


A réteslapcsomagot kinyitjuk és egy konyharuhára helyezzük. A  tésztacsomagból vegyük ki a felso 2 lapot,  ha a tésztalap túl vékony lenne,  akkor 3 lapot vegyünk le belőle, a többit hajtogassuk vissza mert könnyen kiszárad.
A kivett 2 vagy 3 lapot mindkét oldalukon vékonyan kenjük meg vajjal vagy olajjal, majd helyezzük
mindegyiket egymásra. A felső lapra egyenletesen szórjuk zsemlemorzsát, ez fogja felszivni a gyümölcs levét, majd szórjuk meg örölt dióval . A meggyet közben keverjük el az izlés szerinti cukorral, örölt fahéjjal és
szórjuk egyenletesen a tésztára, úgyhogy mindenhol egyenletes legyen kivéve egy kb,ötcentis felső csikot , mert ahogy feltekerjük a tésztát a töltelék onnan úgyis kiesne.
Ha a gyümölcsöt elszórtuk a tésztán, akkor a konyharuha végével hirtelen mozulattal tekerjük fel a tésztát. és annak segitségével emeljük át a sütőlapra, úgyhogy a feltekert tésztarúd  alja kerüljön a sütóbe.Tetejét megkenhetjük tojással vagy egyszerüen csak olajjal.
 A tészta csomagján előirtak alapján süssük meg. Szeletekre vágás után szórjuk meg porcukorral.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...