Tuesday, August 20, 2013

TOJÁSVIRÁG LEVES

Gyors és finom leves.
A belecsurgatott tojások a forró levesbe érve, érdekes szálakat formáznak, melyek virágszirmokra emlékeztetnek, innen kapta a nevét.

Hozzávalók 2 személyre

2 tojás
kb. 1 liter csirkealaplé
3 db. újhagyma
1 evőkanál világos szójaszósz
1 kávéskanál kukoricakeményitő
pici darab gyömbér
ha szükséges só
frissen örölt bors




A csirkelét felforraljuk a kb. 1 cm-es darabokra vágott újhagymával,  kevés örölt borssal és  ha szükséges sóval, és pár percig lassú tüzön összeforraljuk.
Aztán hozzáadjuk a szójaszószt és az egy evőkanál vizben jól elkevert keményitőt, majd adig kevergetjük, mig a leves besürősödik és áttetsző lesz.
A tojásokat felütjük egy tálba és villával felverjük, hogy a sárgája és fehérje egyenletesen elkeveredjen.
A levest most újra felforraljuk és lassú kevergetés közben belecsurgatjuk a felvert tojásokat.
A tojások pillanatok alatt megszilárulnak a forrő levesbe és máris tálalhatjunk

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...